Доклад относно шума на работното място

Според проучването Leesman, само 30% от служителите в компаниите са удовлетворените от нивата на шума в офиса

За Leesman

Leesman измерване на качеството на офис пространствата.

Техният Leesman индекс е получения резултат за работното място, показващ до каква степен работното място подпомага работата на служителя.

По време на проучването са анкетирани 108 000 души, от 49 страни, на 893 различни места.

Последното издание на Leesman Review е посветено на нивата на шума на работното място. Изводите сочат, че едва 30% от над 100 000 отговорили в анкетно проучване, са доволни от нивата на шума в помещенията. Това е основния фактор за осезаемата ниска продуктивност.

Специалистът по акустика Колин Роулингс потвърждава това твърдение като обяснява, че всеки път когато сме прекъснати от нежелан шум губим 10-15 минути от работата, върху която сме се концентрирали.

Филип Ванхут, председател на Консултативния съвет Leesman заявява, че бизнес лидерите трябва да обърнат внимание на тези факти. “Необходимо е да приемем, че ако голяма част от отговорилите твърдят, че нещо не работи, то наистина не работи!”

Той продължава;

“Статистически, неудовлетвореността от нивата на шум е най-силният индикатор за осезаемата ниска продуктивност. Бизнес лидерите трябва да са наясно – шумът е проблем. И това ще ви струва скъпо.”

Фактът, че е имало много изследвания в тази област ни позволява да изчислиме какво може да ни струва това.

Нашият експерт по акустиката в офиса, Пейдж Ходсман цитира изследвания за връзката между акустиката и производителността. Тя заключава, че добрата акустика би означавала икономии в размер на £100 на квадратен метър на година в допълнение към други икономии, като например, намаляване на отсъствията, поради заболявания и подобряване на общото удовлетворение на служителите.

Прочетете целия Leesmsn доклад тук включва много подробности за изводите от проучването и интересен пример от практиката на новия офис на Plantronics, известен като Soundscape, които “празнува наличието на звука, но и приема разрушителната сила на шума”