Ecophon BIM Обекти

Ecophon предоставя широка продуктова гама в BIM обекти

Какво е BIM?

Строително информационен модел (BIM) (BIM) е процес за създаване на виртуални модели за строителен проект.

BIM обектите помагат на потребителите да
– визуализират дизайна и функционалността
– ефективно да планират и изчисляват проекти, за да спестят време, материали и пари

BIMobject® Cloud достига 150 000 потребители и 4 000 000 изтегляния. BIMObject има водеща позиция в предоставянето на решения на BIM Object cloud за архитектура, строителство и инженеринг.

Saint-Gobain Ecophon пусна една от най-пълните продуктови гами в bimobject.com както за Revit, така и за ArchiCAD. Това означава, че около 50 таванни системи вече са на разположение в BIMobject.com и в BIMobject Apps за Revit и ArchiCAD.

Обектите са напълно персонализирани според опциите за размери на таванните системи на Ecophon.Това ще помогне на потребителите ефективно да планират и осъществяват таванните решения в различни проекти.

revit-logo-1Версиите на Revit предоставят инсталационни детайли и чертежи.

 

archicad-logo-1Версиите на ArchiCAD позволяват на потребителите ръчно да конфигурират цялата структура на тавана. Обектите ArchiCAD съдържат линк към правилната скица за всяко решение на таван и предлагат най-доброто поставяне на окачвачите. Помага на потребителя да поставя тръби и електрически връзки над таваните.

В рамките на BIM objects потребителите имат достъп до цялата необходима информация, като например:

  • класове на звукопоглъщане
  • CO2 емисии
  • линкове към документация

Спецификацията на материали също може да бъде генерирана в BIM софтуер. Това помага за отимизиране на материалите, намаляване на преразхода и допринася за избора на най-доброто решение за проекта.